Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت سرگرمی ایالت متحده آمریکا با تولیدات عظیم در راستای توجیه سیاست‌های خود در جنگ، از ویتنام گرفته تا افغانستان و عراق، به سودآوری هنگفتی دست پیدا کرده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سینمای هالیوود بعد از جنگ طولانی مدت با ویتنام تلاش بسیاری کرد تا بتواند جایگاه خود را نسبت به این جنگ بازتعریف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رهگذر گاهی با فیلم‌هایی به نفع خود به نوعی توجیه‌گر حضورش در این جنگ نابرابر بود (ما سرباز بودیم) و گاهی فیلم‌هایی ساخته است که علیه سیاست‌های به کار رفته در دوران جنگ با ویتنام است (اینک آخرالزمان). دسته دوم اگرچه به نقد کاخ سفید می‌پردازد و حتی در برخی از این آثار صراحت لهجه بسیار روشنی دارد اما این آثار نیز ضمن آنکه در اسکار و دیگر مراسم‌های مهم سینمایی آمریکا جوایز متعدد می‌گیرند در نهایت به نفع گفتمان لیبرالیسم مصادره می‌شوند و به سبک و روشی غیر مستقیم منافع ملی آمریکا را بار دیگر گوشزد می‌کنند.

سینما و سرگرمی آمریکا درباره جنگ تنها به مسائل مشابه فوق ختم نمی‌شود و مسائل و نکات دیگری نیز در بر دارد. مانند اینکه سینمای جنگ چه نسبتی با مخاطبان خود از حیث ایدئولوژی برقرار می‌کند، آیا این سینما در رد یا تأیید ایدئولوژی آمریکا می‌تواند باشد؟ سیاست‌های آمریکا نسبت به این حادثه تاریخی چندساله در حوزه سرگرمی چیست؟ اقتصاد سینمایی و سرگرمی ایالات متحده آمریکا در این حوزه مبتنی بر چه اصولی است و... .

کتاب «سینما و رسانه‌های جنگی آمریکا بعد از جنگ ویتنام: سیاست، ایدئولوژی و طبقه» نوشته پیتر شکنر و پاتریشیاکیتون شکنر تلاش دارد تا با نگاهی جامع و تحلیلی این مسأله را بررسی کند.

نویسندگان این کتاب در دیباچه خود به نگرش کاخ سفید برای ساخت فیلم و بازی‌های رایانه‌ای برای جنگ پرداخته‌اند: زمانی که جنگ‌های افغانستان و عراق مطابق انتظار پیش نرفت، فیلم‌های سینمایی و فیلم‌های مستند و سایر رسانه‌ها به صراحت به پیوند میان جنگ با نظام حاکم و البته به طور ضمنی به وجود یک طبقه حاکم در آمریکا اشاره کردند. از این رو، تولید فیلم‌هایی که این جنگ‌ها را جنگ خوب توصیف می‌کردند، تا حدود زیادی غیرممکن بود. در مقابل با توجه به سود فراوان پیمانکاران خصوصی در جنگ‌های افغانستان و عراق، ظهور بازی‌های ویدئویی جنگی جدید، پیوند تجاری این بازی‌ها با هالیوود و نقش حیاتی آنها به عنوان منبع جذب سرباز برای پنتاگون، معرفی سلاح‌های ارتش در بازی‌های ویدئویی جنگی، ارتباط آنها با صنعت اسلحه‌سازی، می‌توان هر جنگ را یک جنگ خوب دانست.

فؤاد ایزدی مترجم این کتاب در مقدمه این اثر نوشته است: نویسندگان این کتاب تلاش کرده‌اند تا در این اثر خود به وجود ارتباط‌های مالی گسترده پنتاگون با شرکت‌های تولیدکننده بازی‌های جنگی اشاره کنند. به عنوان نمونه، آنها به این موضوع اشاره می‌کنند که پنتاگون سال 2010 قراردادهایی را با شرکت‌های تولیدکننده بازی‌های ویدئویی امضا کرد تا از این راه نسلی از بازی‌کنندگان را جذب ارتش کنند و یا پس از حوادث 11 سپتامبر، سازندگان بازی‌هایی همچون فراخوان خدمت و مدال افتخار تلاش می‌کنند تا عملیات‌های نیروهای ویژه آمریکا را در سرتاسر جهان به تصویر بکشند.

یکی از نکات بسیار خوب و جذاب کتاب حاضر که مطالعه آن را برای علاقه‌مندان به شناخت فرهنگ و سیاست آمریکا ضروری می‌کند بررسی جامعی از بسیاری از فیلم‌های سینمایی، مستند و بازی‌های ویدئویی است که در آمریکا در زمینه جنگ تولید شده است. رویکرد جالب دیگر کتاب که نشان دهنده آن است که نویسنده به ادبیات و فرهنگ تمدن غرب احاطه داشته است مباحث ابتدایی کتاب است.  پیتر شکنر و پاتریشیاکیتون شکنر، با اشاره به داستان‌های اساطیری جنگی مانند حماسه ایلیاد و اودیسه هومر ابعاد جنگ و مسائل مرتفع بر آن میان سربازان و فرماندهان را بررسی کرده است. در ادامه کتاب با اشاره‌هایی به نمایشنامه‌های شکسپیر و رمانهای جک لندن، هانری باربوس و دالتون ترومبو ادامه پیدا می‌کند.

یکی دیگر از بخش‌های مهم این کتاب، اشاره به فیلم‌های مستند ساخته شده درباره جنگ‌های افغانستان و عراق است و البته ناکامی این فیلم‌های مستقل در گیشه در برابر فیلم‌های جریان اصلی در آمریکا، زیرا تسلط چند کمپانی بزرگ بر صنعت سینمای این کشور اجازه نمی‌دهد تا فیلم‌های مستقل بتوانند مخاطب خاص خود را جذب کنند. به باور این نویسندگان، بین محتوای فیلم‌های سینمای سوم و توانایی آنها در جذب مخاطب گسترده، یک تناقض مهم وجود دارد. در واقع، به هر میزان که این فیلم‌ها، ایدئولوژی ماشین جنگی را به چالش می‌کشند، امکان دیده شدن گسترده آنها دشوارتر می‌شود. انتشار این فیلم‌ها در اینترنت نیز نمی‌تواند تضمینی برای جذب مخاطب فراوان باشد.

در بخش نخست این کتاب با عنوان «تکامل رسانه و سینمای جنگی آمریکا از زمان جنگ ویتنام» تحولات سینمای جنگی در یک بافتار تاریخی مورد بررسی قرار می‌گیرد. بخش دوم با عنوان «به تصویر کشیدن کارگر به مثابه جنگجو در رسانه و سینمای جنگی معاصر و رسانه» نمونه‌های خاصی از چگونگی بازنمایی جنگ در رسانه و  سینمای آمریکا از جنگ ویتنام به این سو را مورد بررسی قرار می‌دهد. در بخش سوم که بخش ضمیمه‌های این کتاب است، فهرستی از فیلم‌ها بر اساس حروف الفبا گردآوری شده است که بیشتر آنها از سال 1973 به این سو تولید شده‌اند. همچنین در این بخش، حوادث مهم و فیلم‌های تولید شده مرتبط با این رویدادها به ترتیب زمانی مورد اشاره قرار گرفته است.

مترجم کتاب در پاپان می‌نویسد: اگر چه ممکن است کتاب‌های مختلفی در خصوص هالیوود و یا نقش پنتاگون در تولید فیلم‌های هالیوودی به رشته تحریر درآمده باشد، اما شاید هیچ یک به اندازه این کتاب نتوانسته باشد با نگاهی دقیق به آثار سینمایی تولید شده و در حقیقت با نگاهی از درون به نقد هالیوود و پیوندهای آن با ارتش و صنعت بازی‌های رایانه‌ای بپردازند.

کتاب «سینما و رسانه‌های جنگی آمریکا بعد از جنگ ویتنام: سیاست، ایدئولوژی و طبقه» توسط انتشارات مفید قم و به قیمت 50 هزار تومان منتشر شده است.

ساخت فیلمی جهانی درباره امام زمان (عج) به‌زودی آغاز خواهد شد/ تهدیدهای صهیونیست‌ها از ابتدای پروژهتاریخ اروپای مدرن به روایت 11 مورخ

انتهای پیام/

R1544/P/S4,34,35/CT6 واژه های کاربردی مرتبط هالیوود سینما بیشتر بخوانید... ساخت فیلمی جهانی درباره امام زمان (عج) به‌زودی آغاز خواهد شد/ تهدیدهای صهیونیست‌ها از ابتدای پروژه از سرگیری«مأموریت غیرممکن۷» با آینده‌ای نامعلوم تکرار بی‌شرمی سینمای آمریکا در اهانت به حضرت مسیح (ع)

منبع: تسنیم

کلیدواژه: هالیوود سینما هالیوود سینما بازی های ویدئویی افغانستان و عراق فیلم های سینمای سینمای جنگ جنگ ویتنام تولید شده بازی ها فیلم ها جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود

رئیس سازمان سینمایی گفت: سینمای ایران به متفکرین جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را درآثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدخزاعی رئیس سازمان سینمایی در بازدید از بنیاد سینمایی فارابی و شورای فیلم اولی ها با تقدیر از زحمات و تلاشهای بی وقفه اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول گفت ؛ امید بسیاری از جوانان و علاقمندان به فیلمسازی و سینما به همین شوراست و طبق گزارش هایی که از طرق مختلف به سازمان رسیده است این شورا با دقت و پویایی ، عملکردی شفاف و قابل دفاع را از خود به جا گذاشته و چهره های مستعد ، توانمند ، قابل اعتنا و آینده دار را به سینمای ایران معرفی کرده است .
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به متقاضیان زیاد از اقصی نقاط کشور برای حضور در جمع حرفه ای فیلمسازان با توصیه ی اکید به اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول عنوان کرد ؛ آنچه اکنون در حال رخ دادن است تزریق نیروی جوان ، تازه نفس و با انگیزه به عرصه ی سینمای کشور است که سالیان طولانی در این بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته اند بنده معتقدم سینماگران حرفه ای هم از این برنامه و راهبرد سازمان سینمایی استقبال می کنند و چنانچه هر کس با نگاه منصفانه به این مسیر نگاه کند قطعا نتیجه ی حاصله را تحسین خواهد کرد . شاهد ادعای بنده کارگردانان جدیدی ست که از همین شورا تاییدیه گرفته و وارد عرصه ی حرفه ای شده اند و در جشنواره های دو دوره ی گذشته جوایز مهمی کسب کرده اند. در کنار جوانان با استعداد و متعهد و آینده دار برای سینمای ملی کشورمان نباید از تجربه و تخصص پیشکسوتان غافل شویم ،سینمای ملی و اسلامی ایران برای توسعه در حوزه های مختلف ملی و بین المللی باید از همه ظرفیت های کشور بهره مند شود.
خزاعی در ادامه گفت:امسال برای حمایت از ده فیلم اولی البته فیلم های ارزان قیمت مبلغی را در بودجه فارابی مصوب کرده‌ایم که به صورت جدی تر حمایت از جریان نسل نو آغاز شود.
خزاعی در ادامه افزود: من به آینده و افتخارات بزرگ این نسل متفکر و متخصص و متعهد امیدوارم نسلی که درک بالایی از زبان تصویر دارد و شناخت خوب از مسائل کشور و از دغدغه های ملی دارد و تلاش خواهد کرد که افتخارات این کشور را در عرصه های داخلی و خارجی به تصویر کشد.سینمای ایران به متفکرین جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را درآثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود.
راه اندازی و بررسی مجوزهای کارگردان اولی در حوزه تخصصی بدور از جریان سرمایه داری که قبلا بر این حوزه احاطه داشت و تعیین کننده بود.نوعی عدالت فرهنگی بر اساس کشف استعداد است.
در پایان خزاعی ضمن تشکر از شورا و مدیر عامل فارابی آقای زین العابدین خواست یک مراسم ویژه جهت معرفی به تهیه کننده ها و سرمایه گذاران و نهادهای تولید کننده برگزار گردد در این جلسه درباره پرونده یکی از متقاضیان به صورت نمونه بحث و بررسی شد و رئیس سازمان در جریان چگونگی ارزیابی ها و تصمیم گیری اعضای شورا قرار گرفت . این جلسه با حضور اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم اولی ها ، مجید زین العابدین ، رسول صدرعاملی ، حبیب ایل بیگی ، محمدرضاعرب ، مجید اسماعیلی ، مهدی آذرپندار ، امیربوالی و روح الله سهرابی برگزار گردید . مسئولیت دبیری این شورا را فرزاد اژدری بر عهده دارد.

دیگر خبرها

  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • محمد خزاعی مطرح کرد؛تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • رئیس سازمان سینمایی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود
  • گریمور سینمای ایران در اردبیل تشییع شد
  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی