Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بین فیلم‌های امسال جشنواره، ۵ فیلم با قتل نفس به پایان می‌رسد، منتقدین سینمایی نیز واکنش‌های تندی نسبت به این موضوع داشتند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در روز هشتم جشنواره فجر، دو فیلم سینمایی «یدو» و «تی‌تی» به نمایش درآمد. فیلم سینمایی «تی‌تی» به کارگردانی آیدا پناهنده داستان استادی است که قصد دارد پایان‌نامه‌ای در مورد پایان جهان به اثبات برساند و با مادری عجیب و غریب که می‌خواهد لیاقت انسانیت را داشته باشد ملاقات می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

همچنین فیلم سینمایی "یدو" به کارگردانی مهدی جعفری مانند "23 نفر" اثری در حوزه جنگ و دفاع مقدس و با محوریت کودک و نوجوان است. این فیلم، محصول همکاری بنیاد فارابی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و تنها نماینده سینمای کودک و نوجوان در جشنواره امسال محسوب می‌شود.

در زیر نگاهی به نظرات منتقدین درباره فیلم‌های روز هشتم جشنواره و فیلم‌های قبلی داریم: 

مهرزاد دانش، منتقد سینما درباره فیلم سینمایی یدو به کارگردانی مهدی جعفری نوشت: 

یدو مانند  فیلم اول جعفری (23 نفر)، درباره کودک و جنگ است، اما قالبی جمع و جورتر و متمرکزتر و البته دلنشین‌تر دارد که جدا از فیلمبرداری درست مرتضی نجفی، جزئیات قابل تأملی هم در بافت قصه و اجرا دارد (مثل صدای بلبل در فرجام آخرین سکانس)، ولی حیف که کشش قصه، با وجود ایده پرظرفیتش (حضور یک خانواده تنها در محله‌ای زیر حمله دشمن)  متناسب با ضرباهنگ فیلم نیست و کم می‌آورد و البته در روند روایت، نه اصرار بیش از حد مادر برای ماندن چندان متقاعدکننده می‌نماید و نه تحول غافلگیرکننده پسرک با پیش زمینه‌های جدی همراه شده است.

وی هم‌چنین درباره فیلم سینمایی «تی‌تی» نوشت: 

تی‌تی (آیدا پناهنده)

ترسیم شخصیت‌های ساده‌دلی که به نوعی به عارفان شباهت دارند، در سینما بسی دشوار است و حتی فیلم‌های شاخصی مانند «حضور» هال اشبی و «فارست گامپ» اسپیلبرگ هم گاه در این ترسیم، توی ذوق می‌زنند.

آدم ساده‌دل عارف فیلم پناهنده، این بار یک زن کولی جوان است که هم لیوان روی میز را با نگاهش جابه‌جا می‌کند و هم دعای معجزه‌وارش در وسط دریا از نیمه شب تا صبح مستجاب می‌شود و هم نامزدش برای پول درآوردن از او سوء استفاده می‌کند و هم بی‌سواد است اما فرجام هولناک سیاه‌چاله فضایی را به کشتی نوح ربط نمادین می‌دهد و البته در این میان نه یک دل، که صد دلِ یک دانشمند غرق‌شده در محاسبات فیزیک را هم می‌برد.

فیلم در تعادل‌بخشی و بلکه تلفیق متناسب بین وجوه مشنگی و عرفانی آدم اصلی داستان موفق نیست و به تبع آن، حتی عشق در حال پرورش بین دو شخصیت محوری را هم تحت‌الشعاع این بلاتکلیفی قرار می‌دهد.

رضا درستکار درباره فیلم سینمایی «یدو» نوشت: 

«یدو» یک قدم از 33 نفر به پیش است؛ اما آن یک قدم برای خودبسنده شدن فیلم، کافی نیست.

درست است که فیلمساز می‌کوشد حساب فیلم را از حساب گروه‌های استفاده‌کننده از «سینمای جنگ» جدا و حفظ کند و تصویری پاکیزه از آبادان در محاصره آن سال‌ها به‌دست دهد، اما مقدمه‌ کشدارش و داستانی که سوار وقایع جنگ می‌کند، لطمه‌ای که نباید به کلیت آن زده است. 

پایان فیلم از بدنه آن یک سر و گردن بالاتر است، از معدود ‌پایان‌های زیبای جنگ و حتی مفهوم «دفاع» است و به اندازه کافی سینمایی و ارزشمند هم از کار در آمده است، همین ‌که سر و ته فیلم را هم گرد می‌کند، جای تحسین دارد.

فیلم‌های جنگی مدل «یدو» که شعار پراکنی نمی‌کنند و می‌کوشند با زبان و بیان سینمایی و مستقلانه حرف‌شان را بزنند قطعا ماندگاری‌ طولانی‌تر و شاُن مردمی‌شان هم بیشتر است؛ این درست همان نقطه آسیبی است که بعضی از جنگی‌سازان ما متوجه‌اش نمی‌شوند، چشم که باز می‌کنند چهار تا آدم که سن‌شان هم قد نمی‌دهد، فیلم را تصاحب کرده‌اند و ...! بگذریم!

وی همچنین درباره فیلم «تی‌تی» نوشت: 

«تی‌تی» فیلم شلوغ و درهم و شگفت‌آوری شده است که برای بیننده‌ای چون من دریغ می‌آورد، پیش خود می‌گویم کاش نویسندگانش، آثار پائولو سورنتینو را دیده بودند، مثلا «زیبایی بزرگ» یا «جوانی» را؛ آن وقت قطعا آن ایده استثنایی رفتن تی‌تی به دریا و دعا خواندن برای شفای یک بیمار سرطانی و شفا یافتنش، چقدر می‌توانست عمیق و حقیقی و زیباتر شود و حقیقتا «معنا» بگیرد و اساسا کلیت فیلم را پر کند و خط کلی «جهان فیلم» و فیلمسازش هم در بیاید؛ وگرنه که مثلث عشقی زیاد دیده‌ایم!

در زیر مروری بر نظراتی از منتقدین داریم که درباره فیلم‌های روز‌های قبلی جشنواره صحبت کردند. 

سعید الهی، منتقد سینمایی، از وجود تصاویر متعدد از خودکشی در فیلم‌های امسال انتقاد کرد و نوشت: 

پارسال بساط عرق خوری در فیلم های جشنواره فیلم فجر مشهود بود؛ امسال به ته خط رسیدن شخصیت‌های اصلی فیلمها!

خودکشی شده است سکانس پایانی 5 فیلم از 16 فیلم نامزد شده مهمترین رویداد سینمایی انقلاب اسلامی!

تا 1400 با دولت #تدبیر_و_امید

وی در توئیت دیگری نوشت: 

امسال در اغلب آثار جشنواره فیلم فجر همان چند پلان آخر فیلم‌ها که برای دلخوشی بالادستی‌ها و برخی منتقدین حاوی ذره‌ای امید بود هم حذف شده است. توقیف که هزینه‌ساز است؛ پاسخگوی تزریق این حجم تلخی و ناامیدیِ مطلق به جامعه از طریق سینما کیست؟!

علیرضا مجمع نیز با انتقاد از فیلم سینمایی «روشن» که آنهم دارای خودکشی است، نوشت: 

روشن ادامه پراکندگی‌های ذهنی روح‌الله حجازی است، این بار با روایت کمی واضح‌تر.فیلم اما‌ مشکلات فیلم‌های قبلی حجازی را دارد. نگاه آدم‌ها اذیت می‌کند. در کل نگاه از بالایی که کاراکتر را به خودسوزی می‌کشاند نمی‌‌داند در جامعه چه می‌گذرد. نگاه خام حجازی فکر می‌کند جامعه این شکلی است. 

انتهای پیام/ 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فیلم جشنواره فیلم فجر فیلم جشنواره فیلم فجر فیلم سینمایی درباره فیلم فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۴۸۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند

با صرف درست و هدفمند منابع و هزینه‌ها، احتمال ثمردهی و موفقیت استارت آپ‌ها افزایش یافته و با سرعت بیشتری شاهد تحولات فناورانه و رشد نوآوری در جزیره کیش خواهیم بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، درخصوص لزوم هدایت دقیق فعالان حوزه نوآوری در جزیره کیش، باید از بین حدود 2500 حوزه فناورانه موجود در کشور که برای آنها وقت و سرمایه صرف شده است، به سمت فناوری‌هایی پیش رفت که تنها در جزیره کیش امکان رشد و توسعه آنان وجود داشته باشد. این در حالی است که سرمایه‌گذاران هم به واسطه فرصت‌های قابل توجه کیش در این زمینه رغبت بیشتری جهت سرمایه‌گذاری پیدا خواهند کرد.‎

‎علیرضا فراهانی روز یکشنبه در نشستی در همین رابطه در خصوص زمینه‌های جذاب فعالیت نوآورانه در این جزیره، اظهار داشت: از جمله فناوری‌های نوآور که به سرعت می‌تواند در جزیره کیش توسعه یافته و به نتیجه برسد، حوزه‌هایی است که ارتباط مستقیم با دریا دارد. به عنوان مثال در حوزه شیلات می‌توان به بحث گیاهان و جانوران دریایی، دارویی و استحصال انرژی از امواج دریا اشاره کرد.

وی با تأکید بر اینکه نوآوری در جزیره کیش نیاز به شتاب و قدرت فزاینده دارد، تا توسعه و تحول در جزیره نمود بیشتری پیدا کند، افزود: از دیگر جذابیت‌های جزیره کیش برای نوآوری با قابلیت سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری است.گردشگری به عنوان یک مزیت جدی در کشور می‌تواند با چاشنی نوآوری همراه شده و در بخش‌های مختلف ازجمله گردشگری تفریحی و یا گردشگری سلامت فعالیت کند.

سرپرست مؤسسه علوم و فنون کیش تصریح کرد: از آنجا که کشور ما قابلیت ارائه خدمات باکیفیت و نسبتاً ارزان را در حوزه سلامت دارد، لذا اقبال بسیاری دربین کشورهای همسایه دارد، از این رو جزیره کیش با توجه به ظرفیت‌های خود می‌تواند شرایط حضور شرکت‌های نوآور در این حوزه را فراهم کرده و ضمن کمک به توسعه گردشگری، سلامت بازدهی زودهنگامی را نیز برای آنان به همراه داشته باشد.‎

فراهانی، حوزه انرژی را از دیگر ظرفیت‌های معرفی کیش به عنوان پایگاه نوآورانه دانست و گفت: منابع گازی و نفتی زیادی در کنار جزیره کیش تمرکز پیدا کرده است، که این امر می‌تواند یک امکان بی‌نظیر جهت حضور شرکت‌های دانش بنیان و ارائه ایده‌های نو با قابلیت اشتغال‌زایی و خلق پول را فراهم آورد.‎ حوزه فناوری اطلاعات نیز از دیگر حوزه‌های دارای جذابیت و مزیت در بحث نوآوری است و ما در جزیره کیش می‌توانیم سرمایه‌گذاری و حمایت‌های جدی نیز از این حوزه داشته باشیم.

وی ابراز داشت: فعالیت در این حوزه برای شروع نیاز به سرمایه‌گذاری، تجهیزات و فضای خاصی جز فراهم بودن بستر ارتباطات و اینترنت نداشته، از این جهت جزیره به لحاظ شرایط آب و هوایی و آرامش ذاتی می‌تواند بستر خوبی جهت مستقر شدن فعالان حوزه فناوری اطلاعات از جمله هوش مصنوعی، نرم‌افزار، سرویس‌های ابری و سایر زمینه‌ها جهت رشد و توسعه این بخش باشد.

‎وی در خصوص خدمات و حمایت‌های مرکز نوآوری مؤسسه علوم و فنون کیش افزود: در حال حاضر این مرکز علاوه بر بحث تأمین محل کار برای این شرکت‌ها، می‌تواند خدمات مشاوره‌ای نیز در خصوص أخذ مجوز دانش‌بنیان، دریافت تسهیلات و حوزه تجاری‌سازی محصولات به آنان ارائه دهد.‎

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • در دومین مرحله قرعه کشی پذیرنده ملی شاید شما برنده باشید
  • ۳۰ درصد پلیس‌های ترکیه در فکر خودکشی
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • جایزه منتقدین جشنواره مونودرامای تونس به «آلاء» رسید
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • چرا دویچه وله از ایران عصبانی است؟